Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu 10.11-14.11.2025 (W JADŁOSPISIE MOGĄ NASTĄPIĆ ZMIANY)

Dzień Menu

 

Poniedziałek

10.11.2025

ŚNIADANIE:
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi 250 ml (mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików, płatki kukurydziane), herbata czarna z cukrem 200 ml-dzieci bezmleczne, chleb kanapkowy z masłem i dżemem truskawkowym truskawki, mąka ziemniaczana, cukier) (porcja 55g)
 
 
II ŚNIADANIE: Jabłko 60g
 
 
OBIAD:
Zupa fasolowa 250 ml (woda, fasola, ziemniaki, marchew, por, seler, boczek wędzony, pietruszka natka, majeranek, sól) Ryż zapiekany z jabłkami polany sosem jogurtowym 200g (ryż, jabłka prażone, jogurt naturalny/jogurt bez laktozy-dzieci z alergią, cukier) Herbata rumiankowa 150 ml
 
 
PODWIECZOREK:
Budyń czekoladowy z sosem malinowym (mleko 3,2%, mleko bez laktozy-dla alergików, woda-dzieci bezmleczne, mąka krupczatka, mąka ziemniaczana, kakao, maliny, cukier) (porcja 170g)
 

 

Wtorek

11.11.2025

ŚNIADANIE:
 
 
II ŚNIADANIE: 
 
 
OBIAD:
 
 
PODWIECZOREK: 
 

 

Środa

12.11.2025

ŚNIADANIE:
Kawa zbożowa 200 ml (mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików/woda-dzieci bezmleczne, kawa inka, cukier), chleb brodnicki z pastą mięsną (kiełbasa, majonez, sól), pomidor (porcja 55g)
 
II ŚNIADANIE: Banan 60g
 
 
OBIAD:
Zupa ogórkowa 250 ml (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, marchew, por, seler, koperek, śmietana 30%, masło klarowane, sól, przyprawy) Spaghetti carbonara 160g (makaron, szynka konserwowa, śmietana 30%, natka pietruszki, jajka, cebula, przyprawy) marchewka mini na parze 60g Kompot owocowy 150 ml (porzeczka czarna i czerwona, agrest, śliwka, cukier)
 
PODWIECZOREK: 
Koktajl warzywno-owocowy (maślanka/jogurt bez laktozy-dzieci bezmleczne i alergicy, banan, szpinak, cukier), bulka paryska (porcja 230g)

 

Czwartek

13.11.2025

ŚNIADANIE: 
Zupa mleczna z płatkami owsianymi 250 ml (mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików, płatki owsiane, cukier), herbata czarna z cukrem 200 ml-dzieci bezmleczne, bułka kajzerka z masłem i miodem, pestki słonecznika (porcja 70g)
 
II ŚNIADANIE: Gruszka 60g
 
 
OBIAD:
Zupa z zielonych warzyw 250 ml (woda, brokuł, fasolka szparagowa, groszek zielony, ziemniaki, marchew, por, seler, masło klarowane, sól, przyprawa do zupy) Kotlet Devolay 100g (filet z kurczaka, bułka tarta, jajka, masło, koperek, sól, pieprz) ziemniaki z pietruszką zieloną 100g surówka wiosenna 60g (kapusta pekińska, papryka czerwona, kukurydza, por, majonez, sól, pieprz) sok pomarańczowy 150 ml
 
PODWIECZOREK: 
Mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików/herbata czarna z cukrem-dzieci bezmleczne 200 ml, chałka z masłem, rodzynki (porcja 80g)

 

Piątek

14.11.2025

ŚNIADANIE:
Bawarka 200 ml (herbata czarna, mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików, cukier), herbata czarna z cukrem-dzieci bezmleczne, chleb brodnicki z masłem i żółtym serem/miodem -dzieci bezmleczne, pomidor, sałata (porcja 65g)
 
II ŚNIADANIE: Śliwki 60g
 
 
OBIAD:
Zupa cytrynowa z ryżem 250ml (woda, marchew, seler, por, pietruszka zielona, masło klarowane, cytryna, ryż, sól, przyprawa do zupy) Filet rybny z dorsza 100g (filet z dorsza, jajka, bułka tarta, olej, sól, pieprz czarny) ziemniaki z koperkiem 100g surówka z kapusty czerwonej 60g (kapusta czerwona, chrzan, majonez, sól, pieprz) Herbata miętowa z cukrem 150 ml
 
PODWIECZOREK:
Kisiel malinowy z sosem jogurtowym (woda, maliny, jogurt naturalny/jogurt bez laktozy-alergicy, mąka, cukier) chrupki kukurydziane (porcja 190g)

 

 

 

 

LISTA ALERGENÓW

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne



W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-11-07 14:34:51
Ilość wyświetleń: 25294
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej