Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu 02.11 - 06.11.2020 (W JADŁOSPISIE MOGĄ NASTĄPIĆ ZMIANY)

Dzień Menu

02.11.2020

Poniedziałek

Śniadanie kawa/herbata, pieczywo z masłem, pasta z wędliny,
ogórek kiszony
 
II Śniadanie winogrona
 
OBIAD Zupa krupnik z kaszą i ziemniakami, ryż z jabłkami
w sosie śmietanowym,
napój malinowy
 
PODWIECZOREK kisiel owocowy

03.11.2020

Wtorek

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi/herbata,
pieczywo z masłem,dżem jabłkowy
 
II Śniadanie: marchewka, pestki słonecznik
 
OBIAD: Zupa barszcz czysty z makaronem, kotleciki drobiowe z koperkiem,
ziemniaki puree z pietruszką
zieloną, surówka z kapusty pekińskiej, kompot śliwkowy
 
PODWIECZOREK: bawarka/herbata, bułka z masłem ziołowym, pomid

04.11.2020

Środa

Śniadanie: kakao/herbata, pieczywo z masłem, szynka wieprzowa,
pomidor
 
II Śniadanie: melon
 
OBIAD: Zupa napolitańska, makaron w sosie bolgnese,
kompot wielowocow
 
PODWIECZOREK: koktajl owocowy, rogal maślany z masłem

05.11.2020

Czwartek

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem/herbata, bułka z ziarnami
z masłem i twarożkiem na słodko
 
II Śniadanie: gruszka
 
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami z koperkiem, bitki wp. w sosie własnym,
kasza bulgur, bukiet warzyw z
wody, napój imbirowo - miodowy
 
PODWIECZOREK: kawa/herbata, pieczywo z masłem, szynka drobiowa,
ogórek śwież

06.11.2020

Piątek

Śniadanie: kawa/herbata, pieczywo razowe z masłem, jajkiem gotowanym,
pomidorki koktajlowe
 
II Śniadanie: jabłka
 
OBIAD: Zupa pieczarkowa z ziemniakami, ryba pieczona (dorsz) ziemniaki puree
z pietruszką, marchewka mini z masłem
 
PODWIECZOREK: kasza manna z sosem owocowym

LISTA ALERGENÓW

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.



SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne



W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-11-01 17:22:41
Ilość wyświetleń: 2028
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej