Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Menu 14.09 - 18.09.2020

Dzień Menu
14.09.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z kaszą manną/herbata, pieczywo z masłem i miodem
II Śniadanie: kiwi
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami (kalafior,włoszczyzna,ziemniaki,kapusta,groszek,fasolka
szparagowa,wywar mięsny,pietruszka,śmietana 18%) Makaron z szynką w sosie śmietanowym (ser żółty,pietruszka zielona,śmietana 18%,cebula,szynka drobiowa) napój herbaciano cytrynowy
PODWIECZOREK: kawa/herbata, pieczywo mieszane z masłem,szynka drobiowa, sałata

15.09.2020

Śniadanie: kakao/herbata, pieczywo z masłem, parówka drobiowa, ogórek małosolny
II Śniadanie: arbuz
OBIAD: Zupa krem z dyni z makaronem (włoszczyzna,dynia,ziemniaki,wywar mięsny) kotlet schabowy,
ziemniaki z koperkiem, ogórek w śmietanie, kompot jabłkowy
PODWIECZOREK: budyń waniliowy z musem jagodowym

16.09.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi/herbata, pieczywo z masłem, ser żółty, pomidor
II Śniadanie: winogrona
OBIAD: Zupa cytrynowa z makaronem (włoszczyzna,masło,cytryna,makaron,zielona pietruszka) kotlet jajeczny
(cebula,pietruszka zielona,jajka,bułka) ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem w sosie własnym, kompot wiśniowy
PODWIECZOREK: kawa/herbata, kolorowe kanapeczki (pieczywo z masłem,pomidor,ogórek świezy,sałata,żółta papryka)

17.09.2020

Śniadanie: kakao/herbata, pieczywo z masłem, pasta twarogowa z ziołami, rzodkiewka
II Śniadanie: banan
OBIAD: Zupa kartoflanka (boczek wędzony,ziemniaki,kiełbasa śląska,włoszczyzna,pietruszka zielona) Pulpety wp. w sosie grzybowym, kasza gryczana, buraczki na cielo na maśle, lemoniada arbuzowa
PODWIECZOREK: kisiel owocowy ze śmietaną

18.09.2020

Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem/herbata, bułka maślana z masłem, dżem porzeczkowy
II Śniadanie: jabłko
OBIAD: Zupa owocowa z makaronem (makaron drobny, truskawka,wiśnia,porzeczka) Stek rybny w panierce z ziołami, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, herbata rumiankowa
PODWIECZOREK: kawa/herbata, pieczywo z masłem, pasta rybna ze szczypiorkiem

LISTA ALERGENÓW

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.



SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne



W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2020-09-13 13:58:20
Ilość wyświetleń: 1120
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Twój Boks
Dowolna informacja
Przykładowy button