Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Menu 03.11-07.11.2025 (W JADŁOSPISIE MOGĄ NASTĄPIĆ ZMIANY)

Dzień Menu

 

Poniedziałek

03.11.2025

ŚNIADANIE:
Zupa mleczna z makaronem ryżowym 250 ml (mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików, makaron ryżowy, cukier), herbata czarna z cukrem 200 ml-dzieci bezmleczne, bułka maślana z masłem z twarożkiem śmietankowym (twaróg półtłusty, śmietana 18%, cukier) (porcja 70g)
 
 
II ŚNIADANIE: Marchewka 60g
 
 
OBIAD:
Zupa barszcz ukraiński 250 ml (woda, buraki, fasola, ziemniaki, kapusta świeża, kurczak, marchew, por, seler, koncentrat buraczany, śmietanka 30%, cytryna, sól, przyprawa do zupy) Pierogi Ruskie z cebulką 160g (mąka pszenna, twaróg półtłusty, jajka, ziemniaki, cebula, sól, pieprz czarny)/makaron z truskawkami - dzieci z alergią (porcja 160g) (makaron, truskawki, cukier) surówka wiosenna 60g (kapusta pekińska, papryka czerwona, kukurydza, por, majonez, śmietana 18%) Kompot śliwkowy z miodem 150 ml
 
 
PODWIECZOREK:
Kakao na mleku/mleku bez laktozy-dla alergików, herbata czarna z cukrem-dzieci bezmleczne 200 ml, chleb razowy z masłem, parówka drobiowa, papryka czerwona (porcja 75g)
 

 

Wtorek

04.11.2025

ŚNIADANIE:
Kawa zbożowa 200 ml (mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików/woda-dzieci bezmleczne, kawa inka, cukier), chleb Fit z masłem, pieczeń rzymska (mięso mielone wieprzowe, jajka, natka pietruszki, bułka tarta, sól, pieprz) ogórek kiszony (porcja 75g)
 
II ŚNIADANIE: Jabłko 60g
 
 
OBIAD:
Zupa koperkowa 250 ml (woda, makaron, marchew, por, seler, koperek, masło klarowane, śmietana 18%, sól, przyprawa do zupy) Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 140g (polędwica wieprzowa, pieczarki, cebula, śmietanka 18%, pietruszka natka, mąka pszenna, pieprz, sól) kasza Kuskus 80g bukiet warzyw na parze 60g Herbata owocowa z cukrem 150 ml
 
PODWIECZOREK: 
Kasza manna z sosem wiśniowym (mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików/woda-dzieci bezmleczne, kasza manna, wiśnie, cukier) pestki dyni (porcja 180g)

 

Środa

05.11.2025

ŚNIADANIE:
Zupa mleczna zacierka 250 ml (mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików, mąka pszenna, sól), herbata czarna z cukrem 200 ml-dzieci bezmleczne, chleb Wiejski z masłem i dżemem śliwkowym (śliwki, mąka ziemniaczana, cukier) (porcja 60g)
 
II ŚNIADANIE: Gruszka 60g
 
 
OBIAD:
Zupa rosół 250 ml (woda, kurczak, makaron, marchew, por, seler, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, przyprawa do zupy) Racuchy z jabłkiem 150g (mąka pszenna, jabłka, mleko, woda, jajka, cukier puder, cukier, olej, cukier waniliowy, drożdże, sól) marchewka słupki 60g Kompot gruszkowo jabłkowy słodzony miodem 200 ml
 
PODWIECZOREK: 
Jogurt malinowo bananowy (jogurt naturalny/jogurt bez laktozy-dzieci bezmleczne i alergicy, banany, maliny, siemię lniane, cukier), bułeczka paryska(porcja 180g)

 

Czwartek

06.11.2025

ŚNIADANIE: 
Bawarka 200 ml (herbata czarna, mleko 3,2%/mleko bez laktozy-dla alergików, cukier), herbata czarna z cukrem-dzieci bezmleczne, chleb razowy ze słonecznikiem, z masłem i żółtym serem- wędlina wieprzowa dla dzieci bezmlecznych, pomidor, sałata (porcja 65g)
 
II ŚNIADANIE: banan 60g
 
 
OBIAD:
Zupa z brokułów 250 ml (woda, brokuły, ziemniaki, marchew, por, seler, natka pietruszki, śmietana 18%, masło klarowane, sól, przyprawa do zupy) Kotlet pożarski 100g (mięso mielone wieprzowo drobiowe, bułka tarta, jajka, natka pietruszki, sól, pieprz) ziemniaki z koperkiem 100g marchewka z groszkiem 60g (marchewka, groszek zielony, masło, cytryna, mąka pszenna, sól) Herbata miętowa 150 ml
 
PODWIECZOREK: 
Serniczek jogurtowy z mango/mus z mango- dzieci bezmleczne (jogurt naturalny/jogurt bez laktozy - alergicy, mango, żelatyna, cukier) żurawina (porcja 180g)

 

Piątek

07.11.2025

ŚNIADANIE:
Kakao na mleku/mleku bez laktozy-dla alergików, herbata czarna z cukrem-dzieci bezmleczne 200 ml, chleb wiejski z pastą z ciecierzycy (ciecierzyca, cebula, czosnek, oliwa, pomidory suszone w zalewie) ogórek kiszony (porcja 60g)
 
II ŚNIADANIE: Melon 60g
 
OBIAD:
Zupa owocowa 250 ml (woda, wiśnie, makaron, mąka ziemniaczana, cukier) Paluszki rybne 100g (filet z mintaja, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, papryka mielona, kurkuma, drożdże) ziemniaki z koperkiem 100g surówka z kapusty kiszonej 60g (kapusta kiszona, cebula, marchew, pietruszka natka, oliwa z oliwek, sól, pieprz) Herbata zielona z cytryną i miodem 150 ml
 
PODWIECZOREK:
Sałatka owocowa z sosem jogurtowym (banan, kiwi, jabłko, melon, jogurt naturalny/jogurt bez laktozy-alergicy) chrupki kukurydziane (porcja 180g)

 

 

 

 

LISTA ALERGENÓW

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jajka i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne



W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami

Data dodania: 2017-01-12 21:28:06
Data edycji: 2025-11-03 16:39:41
Ilość wyświetleń: 25142
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej