Dzień | Menu |
30.01.2023 Poniedziałek |
ŚNIADANIE:
Kawa zbożowa na mleku/mleku bez laktozy, herbata czarna, chleb brodnicki z masłem, wędina
wieprzowa, papryka czerwona, ogórek świeży II ŚNIADANIE: Marchewka słupki
OBIAD:
Zupa z czerwonej soczewicy (woda, kiełbasa, włoszczyzna, cebula, ziemniaki, czerwona soczewica,
majeranek, przyprawy) (9) Kopytka z sosem grzybowym (ziemniaki, mąka, jajko, pieczarki, śmietanka 30%, masło, przyprawy), surówka z czerwonej kapusty (czerwona kapusta, marchewka, jabłko, cebula, koperek, majonez, oliwa) (1,3), Napój miętowy PODWIECZOREK: Mleko/mleko bez laktozy, herbata czarna, chałka z masłem, jabłko
|
31.01.2023 Wtorek |
ŚNIADANIE:
Zupa mleczna z płatkami owsianymi (mleko 3,2 %, mleko bez laktozy, płatki owsiane), herbata czarna,
chleb brodnicki z pastą hummus - wyrób własny (ciecierzyca, czosnek, oliwa, cytryna, sezam, pomidory suszone w zalewie) sałata II ŚNIADANIE: Pomarańcz
OBIAD:
Zupa barszcz biały (woda, kiełbasa, włoszczyzna, ziemniaki, cytryna, chrzan, śmietana, majeranek,
natka pietruszki, przyprawy) (9,7) Kotlet mielony - wyrób własny (mięso mielone drobiowo-wieprzowe, bułka tarta, jajko, cebula, olej), puree z ziemniaków i selera (ziemniaki, seler, mleko, masło, chrzan), surówka z ogórka kiszonego (ogórek kiszony, jabłko, cebula czerwona, przyprawy) (1,3), Napój herbata owocowa PODWIECZOREK: Mleko/mleko bez laktozy, herbata czarna, galaretka owocowa (mix owoców, żelatyna), flipsy
|
01.02.2023 Środa |
ŚNIADANIE:
Kakao na mleku/mleku bez laktozy, herbata, chleb kanapkowy, pasta guacamole-wyrób własny
(awokado, czerwona cebula, pomidor, czosnek, oliwa, przyprawy), papryka czerwona, ogorek kiszony II ŚNIADANIE: Jabłko
OBIAD:
Zupa kapuśniak (woda, masło, włoszczyzna, kapusta świeża, ziemniaki, natka pietruszki, koperek) (7)
Gulasz wieprzowy (łopatka wieprzowa, cebula, papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, marchew, natka pietruszki, przyprawy), kasza gryczana, surówka fasolka szparagowa na parze (1), Napój rumiankowy słodzony miodem (woda, herbata rumiankowa, miód wielokwiatowy) PODWIECZOREK: Budyń waniliowy - wyrób własny (mleko 3,2%, mleko bez laktozy, wanilia, mąka ziemniaczana, mąka krupczatka), herbata, banan
|
02.02.2023 Czwartek |
ŚNIADANIE:
Zupa mleczna z ryżem (mleko 3,2%, mleko bez laktozy, ryż), herbata, chleb brodnicki z masłem i żółtym serem, sałata
II ŚNIADANIE: Marchewka słupki
OBIAD:
Zupa wiedeńska (woda, masło, włoszczyzna, natka pietruszki, kasza manna, przyprawy) (7,9,1)
Spaghetti bolognese (makaron, mięso mielone wieprzowe, przecier pomidorowy, pomidory, cebula, czosnek, olej, przyprawy), groszek zielony na parze (1,3), Napój owocowy (herbata owoce leśne, cukier) PODWIECZOREK: Mleko/mleko bez laktozy, herbata, bułka paryska z masłem i miodem, kalarepa
|
03.02.2023 Piątek |
ŚNIADANIE:
Kawa zbożowa na mleku/mleku bez laktozy, herbata, chleb kanapkowy z masłem, szynka drobiowa,
pomidor II ŚNIADANIE: Jabłko
OBIAD:
Zupa ziemniaczana (kiełbasa, ziemniaki, włoszczyzna, natka pietruszki, majeranek, przyprawy) (7,9)
Paluszki rybne (filet z mintaja, bułka tarta, jajko, olej, przyprawy), ryż na sypko, surówka marchewka z groszkiem (marchewka, groszek, masło) (1,3,4,7), Napój lemoniada (woda, cytryna, imbir, cukier) PODWIECZOREK:
Mleko/mleko bez laktozy, herbata, chleb brodnicki z masłem ziołowym - wyrób własny (masło, natka
pietruszki, koperek, czosnek), papryka czerwona, ogórek świeży |
LISTA ALERGENÓW
wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.
SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne
W jadłospisie alergeny są oznaczone przy wskazanym posiłku odpowiadającymi im numerami
81-578 Gdynia
ul. Wiczlińska 50B